Znáte trendy slunečních brýlí?

Jen co zasvítí slunce, hned je spouštíme z vlasů nebo vytahujeme z kabelky. Sluneční brýle už dávno nejsou jen čistě funkční pomůckou, ale stylovým doplňkem, bez něhož si snad neumíme představit ani jediný letní den.

Trendy slunečních brýlí se naštěstí neobměňují tak rychle jak je tomu v případě jiných doplňků a oděvů. Přesto nás tuto sezónu čekají typy a tvary, které jsou jakýmsi oprášením kdysi populárních stylů. Návrat do let sedmdesátých, klasické letecké nebo megavelké "muší" brýle budou toto léto tím pravým doplňkem, do kterého se vyplatí investovat.

Sedmdesátá léta
Pokud hledáte inspiraci na koupi nových brýlí, nemusíte vidět desítky fotografií z mol. V tomto případě zcela stačí nahlédnout do fotoalb našich mám a dobře si prohlédnout jejich fotky z mládí. Sedmdesátá léta opět vedou! Sluneční brýle povážlivých rozměrů, tmavší skla dohněda, letecké brýle, ale i dezény typické pro toto období hrají prim. Trendem je imitace želvoviny, tenké kovové rámy, ale například i v přírodních odstínech zabarvená skla.

Bílé rámy
Minulá léta hýřili ulice pestrobarevnými rámy brýlí, letos vsadili módní tvůrci i na nesmrtelnou černou a bílou. Bílé rámy poskytují obrovskou výhodu - můžete je nosit téměř k jakémukoliv outfitu a ke každé barevné kombinaci, protože jsou neutrální. Jedinou nevýhodou je možné ušpinění od líčení, tomu se však tak či onak zcela vyhnout nedá. Výborně vypadá i dvojkombinace černo-bílých brýlí.

Plastové šílenství
Máte odvahu na netradiční kousky? Vsaďte na plast. Oranžová, růžová, červená, tyrkysová i fialová vás oživí na počkání, průhledné rámy v rozmanitých odstínech zase přinesou atmosféru osmdesátých let. Netřeba se bát ani odvážnějších aplikací, štrasu, srdíček, aktuálních florálních motivů a pásků.

Retro diva
Styl Jackie Onasis je nesmrtelný a dodnes je synonymem elegance a skvělého vkusu. V případě slunečních brýlí sáhněte po velkých kulatých s tmavými skly. Inspirujte se hvězdami 50-tých, 60-tých a 70-tých let, od Audrey Hepburn, Jackie Onasis, Brigitte Bardot až po Farah Fawcett. Kromě velkých jsou v kurzu i vintage kočičí brýle či zrcadlovky.

Je dobré vědět, že ...
Ty nejlepší brýle by měly být opakem typu vaší tváře - čili úzká tvář si říká o kulaté brýle a naopak.
Dámám s oválnou tváří svědčí většina typů brýlí.
Investovat do kvality se vyplatí - sluneční brýle by měly v prvé řadě chránit vaše oči a jejich okolí.
Na jaře věnujte speciální pozornost očnímu okolí a nezapomínejte každý den používat krém s ochranným faktorem.
Brýle chraňte před špínou, mastnotou, prachem a poškrábáním ve speciálním pouzdře. Čistit je můžete jemně mýdlovou vodou nebo na to určenými vlhčenými ubrousky.