Zazařte s trendovými slunečními brýlemi!

Sluneční brýle plnily původně jen zdravotní účel. Chránily oči hlavně před intenzivním slunečním zářením. Netrvalo to však dlouho a stal se z nich specifický módní doplněk, který prochází pravidelně trendovými změnami. A co nám přinesl letos?

Černá v pozadí

Obrovský tvar skel, který z každé z nás udělali celebritu, nevyšel z módy ani letos. Takže klidně můžete vytáhnout z poliček i vaše staré modely a hrdě s nimi vyjít na ulici. Změna nastala ovšem v prudké barevnosti. Namísto nudných černých rámů momentálně letí jakékoliv šílené barvy. Objevují se i duhové verze, které přecházejí až do samotných sklíček. I těch se designéři dotkly štětcem plných barev. Růžové, modré, žluté, zelené, ale zejména všechny odstíny fialové jsou jedničkou na letošním trhu. Z materiálů převažuje plast, který však nemůže působit úplně levně. Atraktivní jsou tlusté výrazné rámy.


Bláznivé retro


I ve slunečních brýlích se móda pravidelně vrací do původní studnice.
Momentálně sáhla do sedmdesátých let, čemuž nasvědčuje už i používaný materiál. Letí bílé rámy v kombinaci s černými skly. Obnovil se i želví, květovaný a vzorovaný retro design, který působí místy opravdu bláznivě. Nemusíte upustit ani od známého leteckého stylu. Tenoučké kovové rámy zůstávají věrné spíše klasice. Tady se barevnost staví do pozadí a dbá se spíše na precizní linii tvarů.

Svět přes řádky

Mezi loňskou klasikou se postupně začínají objevovat i nové tvary. Některé dámy již sahají po tzv.. osmičkových modelech, které kopírují tvar tohoto čísla. Písmeno B propůjčilo linii další sérii letošních brýlových novinek. Hranatá, téměř čtvercová skla nepasují sice každé z nás, ale působí oproti plejádě obřích tvarů svěže a inovativně. Ty odvážnější mohou sáhnout i po srdíčkových sklech dozdobených flitry.

O tom, že ve světě brýlí přichází tentokrát k živelné žertovné vlně, svědčí i přijetí dlouholetě prezentovaného nápadu zpěváka Kanya Westa. Oblíbené jsou zejména mezi hip-hopery. Jde o skla, která jsou po celé ploše předělené jakoby řádky ze stejného materiálu, jaký je rám. Pokud by se vám zdálo, že byste měli příliš zúžený pohled na svět, můžete sáhnout po přijatelnějších modelech s tímto zdobením pouze ve vrchní části.

Ekologické dřevěné

Ohleduplný přístup k životnímu prostředí se nevyhnul ani světu slunečních brýlí. Po plastu a kovu přichází mezi materiály pro rámy další surovina - je jí dřevo. Kvalitně opracované vzácné kusy dřeviny jsou doplněny o luxusní italské čočky. Ty se pohybují v odstínech hnědé nebo zlaté. Již na první pohled působí noblesně a luxusně. První je do své nabídky zařadila značka Prada.