Jak vybrat slušivé sluneční brýle?

Výběr správných slunečních brýlí podle typu obličeje není tak jednoduchá záležitost, jak se na první pohled může zdát. Mnoho žen si vybírá sluneční brýle podle toho, jak vypadají samy o sobě, byť podvědomě vědí, že jim nepadnou tak, jak by skutečně měly. V dnešním článku vám poradíme, jaké brýle sluší k různým typům obličeje.

Léto je tady a je načase vybrat si takové sluneční brýle, které vám budou nejen vyhovovat, ale také vám budou slušet! Sluneční brýle jsou v létě zkrátka nevyhnutelným vybavením každé ženské kabelky. Pokud ještě své brýle nemáte, je nejvyšší čas!

Typ 1 - oválné sluneční brýle

Oválné brýle mají velkou výhodu, že jako jedny z mála druhů slunečních brýlí sluší téměř každé ženě. Vyrábějí se většinou s velkými obroučkami, a ty sluší ženám jak s okrouhlou tak hranatou tváří. Pokud se vám podaří natrefit na skutečně trendy tvar, který vám padne jako ulitý, budete vypadat jako hollywoodská hvězda!

Typ 2 - čtvercové až kulaté sluneční brýle

Na sluneční brýle tohoto typu je třeba si dát pozor. Ačkoliv sami o sobě vypadají velmi pěkně (a jsou i velmi moderní), nemůže si je dovolit jen tak někdo. K podobným brýlím se hodí úzký, štíhlý obličej s výraznými lícními kostmi. Pokud je vaše tvář okrouhlá, zapomeňte předem na tento typ brýlí. Vypadali byste spíše směšně, než trendy.

Typ 3 - hranaté sluneční brýle

Hranaté sluneční brýle si mohou dovolit ženy s okrouhlou tváří, ale neměly by být příliš rozměrné. Hodí se i pro ty, které mají podlouhlou tvář a budou slušet i ženám s hranatou tváří - dejte ale pozor, pokud máte velmi široké lícní kosti, příliš hranaté brýle pro vás nejsou vhodné. Zkrátka při výběru musíte posoudit sami, zda vám sluší či nikoliv.

Typ 4 - tzv.. "Srdíčkové" sluneční brýle

"Srdíčkové" sluneční brýle, nazývané také letecké, jsou velmi oblíbené, zvláště v poslední době. Nejprve byly typické pro muže, dnes si ale získávají stále větší oblibu i u žen. Hodí se pro ženy se všemi tvary a typy obličejů.

Typ 5 - Brýle s úzkými obroučkami

Brýle s úzkými obroučkami se hodí především pro ženy, které mají kulaté nebo buclaté tváře. Obecně platí, že tlusté obroučky sluší ženám se štíhlým obličejem, a těm baculatějším zase obroučky velmi úzké.