Chraňte své oči stylově

Agresivní sluneční paprsky opět útočí! A jako terč jim slouží nejen vlasy a pokožka, ale i naše oči. Podceňovat ochranu našich "bran do duše" se skutečně nevyplácí. Proto je v létě schovejte za ochranný štít. A jak jinak, když ne trendy a stylově.

Sluneční brýle jsou nepostradatelným módním doplňkem v horkých dnech a podstatně dotvářejí náš image. Jejich primární funkcí by však v každém případě měla zůstat kvalitní péče o naše oči.

Trend velikosti XXL
Již delší dobu v oblasti slunečních brýlí platí heslo: čím větší, tím lépe. Nuže, oblíbený retro-styl neobešel ani módu slunečních brýlí. Slabostí pro sluneční brýle velikosti XXL byla známá éterická Audrey Hepburn i Jackie Kennedy Onassis, která si tento módní doplněk oblíbila během cest po Řecku v druhé polovině šedesátých let. Chránily ji před nebezpečným slunečním zářením a navíc jí umožňovaly alespoň jakous takous anonymitu za obrovskými tmavými skly.

Nadrozměrným velikostem slunečních brýlí propadly i Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Jennifer Lopez či Paris Hilton.

Nejen černá je dobrá
Nejnovější modely slunečních brýlí na sebe poutají pozornost nejen svou nadměrnou velikostí, ale i pestrými barvami rámů. Ačkoli černá barva stále vede prim díky své univerzálnosti, o slovo se hlásí i veselejší variace. K nejmódnějším patří ohnivá červená, citrónově žlutá, elegantní fialová či tmavě zelená. Vyzkoušet můžete i všechny odstíny modré a vedle nešlápnete ani volbou hnědých rámů.

Připlaťte si za kvalitu
Při výběru slunečních brýlí je obzvláště důležitá jejich kvalita. Sluneční brýle potřebujeme každé léto, což prodlužuje trvanlivost tohoto trendu v módním světě, ale nevyplácí se orientovat při jejich koupi pouze na moderní design. Důležitější jsou technologie jejich zpracování, aby hlavní funkcí slunečních brýlí zůstala ochrana před nebezpečnými účinky UV-záření.