Čas na sluneční brýle

Jaro bez slunečních brýlí by bylo stejně fádní jako šlehačkový dort bez pověstné třešničky. Nenechte si ujít výběr těch nejkrásnějších slunečních brýlí a podívejte se s námi, jaké trendy přinesla aktuální sezona a jak jednoduše si vybrat ten správný tvar.

Trend
Poslední roky se trend slunečních brýlí nijak výrazně nemění, a my tedy můžeme být in i s brýlemi z minulé sezony. Styl velkých černých brýlí Jackie Onassis je stále in a zřejmě se ještě pár sezón udrží, stejně to platí i pro populární kouřová skla s kovovými prvky.

Trendem jsou však barevné plastové rámy, které kralovaly na přehlídkových molech. Vyzkoušejte například brýle z transparentního růžového plastu nebo zářivě oranžové s korálky.

Chcete vyzkoušet něco skutečně bláznivého? Léto je na to jako stvořené! Poohlédněte se po roztomilých srdíčkových brýlích. Budete s nimi neopakovatelná.

S černými luxusními brýlemi budete vypadat jako pravá VIP. Jako inspirace vám může posloužit sběratelský kousek od Versace. Jsou nadčasové a vydrží vám celé roky. Zajímavý detail jako například štras, ozdobné kamínky či kovová mozaika dodají každým černým brýlím šmrnc.

Sportovněji, ale stejně chic nabízí značka Diesel. Mimořádně populární zůstávají letecké brýle. Tento nestárnoucí hit přinesla značka Ray-Ban již v roce 1937 a dodnes sklízí úspěch u mužů i u žen. Propadli jim dokonce takové celebrity jako Jim Morrison, Gwen Stefani, Britney Spears, Gisele Bündchen či Madonna. Tento styl však najdete i u ostatních, ať už renomovaných nebo méně zvučných značek.

Správný tvar
Při výběru slunečních brýlí je velmi důležité zohlednit jejich tvar. Pokud vám brýle budou slušet, stanou se jedním z nejtrvalejších doplňků ve vašem šatníku, zejména při současných, nepříliš se měnících trendech.

Najít ten správný tvar však není zrovna jednoduché - často toužíme po určitém typu brýlí, přestože nám vůbec nesluší. Vezměte na nákup brýlí přítelkyni nebo partnera, zaručeně vám dobře poradí.

Jednoduchou pomůckou při výběru slunečních i dioptrických brýlí je orientovat se podle typu obličeje. Módní poradci dokonce tvrdí, že nejlépe nám sedne ten tvar brýlí, který je přesným opakem typu obličeje.

Pokud máte například úzkou tvář, vybírejte si kulaté brýle, pokud máte obličej kulatý jako měsíc v úplňku, budou vám nejvíce sedět oválné, kočičí i rovné brýle. Vyvarovat byste se však měli kulatých, které by ještě více zdůraznili vaši tvář. Nejlépe jsou na tom dámy s oválnou tváří, které si mohou dovolit jakýkoliv tvar slunečních brýlí.

Pozor na kvalitu
Levné napodobeniny z tržiště určitě neposkytují očím takovou ochranu, jako kvalitnější sluneční brýle z optiky, a proto se vyplatí do nich investovat. Podle Americké oftalmologické akademie jsou nejúčinnější takové sluneční brýle, které blokují nejméně devadesát procent škodlivého slunečního záření. Nezáleží tedy, zda si vyberete brýle s tmavými nebo s barevnými skly, ale na jejich schopnosti chránit oči.