Brýle vás odhalí

Americkým politikům prý tak velmi vadilo nošení brýlí, že se s tím muselo něco udělat. Nošení brýlí se považovalo za první příznak stárnutí, protože po čtyřicítce už člověk nemá takový vytříbený zrak na malá písmenka při čtení, a obvykle se bez pomůcky již neobejde.

Brýle jsou nepostradatelnou pomůckou pro lidi, kteří mají poškozený zrak. Ale ne jen lidé s oční vadou používají brýle. V létě i v zimě jsou totiž velmi důležité sluneční brýle.

Ať už jde o sluneční brýle nebo brýle dioptrické, jejich skla, rám i způsob jakým je držíte o vás mohou prozradit víc, než si myslíte.

Někteří lidé, jako například zpěvák Laco Lučenič nebo již zesnulý český zpěvák rock'n'rollu Miky Volek, nosí tmavé brýle téměř pořád. Patří to k jejich image, a také proto se tmavá skla spojují s vizáží rockové hvězdy. Neprůsvitná skla však o svém majiteli říkají i něco jiného. Ten, kdo je nosí, obvykle chce například nerušeně pozorovat lidi a tak získat mnoho informací, ale přitom dát co nejméně vědět o sobě, o tom, kam se dívá, a jaké jsou jeho momentální pocity.

I brýle zasunuté ve vlasech jako čelenka něco prozrazují. Jejich nositeli obvykle odhalí tvář ještě víc, takže se dá předpokládat, že je to člověk momentálně otevřený, který nechce a nepotřebuje nic skrývat.

Žena nebo muž pohrávající si s brýlemi - zuby ohryzává jejich konce, posouvá si rám na špičku nosu, to vše jsou signály pro flirt a znak toho, že to, co říkáte je až na druhém místě. Na prvním místě je obsedantně myšlenka roztržitého majitele brýlí.

Brýle se silným rámem z vás udělají člověka, který na ostatní působí energicky, neústupně, přísně a sebevědomě. Masivní rám má pomoci tomu, kdo jej nosí dodat si kuráž a ukrýt svou nejistotu.

Kulatá skla v tenkém rámu brýlí znamenají, že se jejich majitel řídí více rozumem než city. Na tohoto člověka se dá vždy spolehnout a má velké sociální cítění.